Telšių švietimo centro pedagoginės psichologinės tarnybos patirtis mokymuose

Telšių švietimo centro pedagoginės psichologinės tarnybos psichologė V. Sabeckienė, specialioji pedagogė V. Lukošienė, socialinė pedagogė J. Paulauskienė ir Telšių švietimo centro administratorė D. Kareivaitė 2024 metų birželio 3–8 dienomis Splito mieste (Kroatija) dalyvavo programos „Erasmus+“ suaugusiųjų švietimo mobilumo mokymosi mobilumo kursuose „Konfliktų valdymas, emocinis intelektas ir patyčių prevencija“. Tarptautinius mokymus – kvalifikacijos kėlimo kursus organizavo Europass Teacher Academy.

Kadangi emocinis ugdymas, konfliktų valdymas  tampa vienu iš svarbiausiu XXI a. prioritetu, intensyvūs gyvenimo pokyčiai, nuolatinė kaita, įpareigoja tobulinti savo žinias šioje srityje, įgyti naujos patirties bendraujant ir bendradarbiaujant su kitų šalių pedagogais.

Mokymų metu tobulinome gebėjimus įsisąmoninti savo jausmus, atsispirti impulsyviam elgesiui, mokėmės spręsti konfliktus ir problemas, numatyti savo elgesio pasekmes.

Atlikome praktinius darbus, sprendėme situacijas grupėse, diskutavome  su Belgijos, Vokietijos, Nyderlandų pedagogais. Pasirodo, kad mūsų visų problemos, konfliktinės situacijos labai panašios. Visose šalyse vaikai, mokytojai, tėvai patiria įvairių emocijų, tačiau dar ne visada moka jas atpažinti ir suprasti. Kalbėti apie jausmus ir tinkamai juos reikšti neišmokstama savaime – to turėtume mokytis visą gyvenimą.

Mokymų vadovė Ana Bucevic Romic vadovavo ir vedė mokymus, kaip kalbėti su vaikais apie įvairius mums kylančius jausmus, kaip tinkamai reikšti pyktį ir kitas stiprias emocijas. Dalyvaujančių šalių dalyviai pateikė savo pavyzdžių, kaip mokyti vaikus nusiraminti ir kaip suaugusiems išgirsti, įvardinti bei tinkamai atspindėti jausmus, siekiant kurti tvirtą, pasitikėjimu grįstą tarpusavio ryšį.

Įgytą vertingą tarptautinę patirtį panaudosime bendraudami su vaikų tėvais, konsultuodami juos. Tuo būdu prisidėsime prie Telšių rajono bendruomenės narių socialinių ir emocinių poreikių tenkinimo, geresnių tarpusavio santykių kūrimo šeimose, bendruomenėje.

Mokymai vyko įgyvendinant programos „Erasmus+“ 1 pagrindinio veiksmo (KA1) Suaugusiųjų švietimo mobilumo mokymosi tikslais projektą Nr.2023-1-LT01-KA121-ADU-000135859.

#Erasmus

Telšių švietimo centras

          

Prenumeruoti
Notify of
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Peržiūrėti visus kometarus