„Erasmus+“ programos suaugusiųjų švietimo mobilumo projektas 2 Nr. 2024-1-LT01-KA121-ADU-000204508

Dotacijos sutarties informacija

  • Projekto pradžia: 2024-06-01
  • Projekto trukmė: 15 mėnesių
  • Projekto pabaiga: 2025-08-31

Akreditacijos projekto tikslai

1 Tikslas

Sukurti įvairių novatoriškų mokymosi visą gyvenimą paslaugų bazę, siekiant pagerinti darbuotojų ir suaugusių besimokančiųjų profesinius įgūdžius bei bendrąsias kompetencijas ES šalių kontekste.

  1. Metiniai mobilumai: Planavimo laikotarpiu (2023–2027 m.) kasmet bus vykdomi 8 mobilumai.
  2. Naujos programos: Kasmet bus sukurta bent viena ilgalaikė neformaliojo suaugusiųjų švietimo programa, kurios pagrindas – novatoriškos idėjos ir mobilumų metu įgyta patirtis. Iš viso numatoma sukurti ne mažiau kaip 5 naujas programas per 5 metus.
  3. Programų pristatymas: Programos bus pristatomos kasmet lapkričio mėn. suaugusių mokymosi savaitės metu, įgyvendinamos rajono bendruomenėse ir propaguojamos žinios apie bendrą Europos paveldą ir įvairovę.

2 Tikslas

Sukurti Centro kaip neformalaus suaugusiųjų švietimo paslaugų teikėjo išskirtinumą, stiprinant veiklų tarptautiškumą ir prisidedant prie Europos neformalaus suaugusiųjų švietimo erdvės kūrimo.

  1. Tarptautiškumo stiprinimas: Centro tarptautiškumą planuojama stiprinti ne tik dalyvaujant, bet ir organizuojant Erasmus mokymus Centre. Centro darbuotojų dalyvavimas tarptautiniuose projektuose ir andragoginė patirtis kuria tvirtą pagrindą priimti Erasmus dalyvius ir organizuoti mokymus Telšiuose.
  2. Pažangos vertinimas: Projekto pažangą stebės ir vertins Centro direktorius bei projekto valdymo grupė. Dalyvavimas projekte padės kurti šiuolaikišką, dinamišką, atsakingą, profesionalią aplinką bei diegti europinę patirtį kasdienėje veikloje.

Planuojamos veiklos II projekto metu:

  • Kursai ir mokymai: 6 dalyviai, bendra trukmė 30 dienų
  • Darbo stebėjimas: 2 dalyviai, bendra trukmė 10 dienų
  • Suaugusiųjų besimokančiųjų grupinis mobilumas: 6 dalyviai, bendra trukmė 30 dienų
  • Kviestiniai ekspertai: 2 dalyviai, bendra trukmė 6 dienos

Svarbi Informacija apie Veiklą

  • Žalioji kelionė: 10 dalyvių, besinaudojančių tausojančiomis transporto priemonėmis
  • Įtrauktis: 6 dalyviai su mažiau galimybių

Projektas siekia ne tik stiprinti profesinius įgūdžius, bet ir skatinti ekologinį sąmoningumą bei socialinę įtrauktį. Dalyviai, besinaudojantys aplinkai draugiškomis transporto priemonėmis, ir dalyviai su mažiau galimybių turės galimybę dalyvauti mobilumuose ir mokymuose.

„Erasmus+“ programos suaugusiųjų švietimo mobilumo projektas Nr. 2024-1-LT01-KA121-ADU-000204508 yra esminė iniciatyva, skatinanti suaugusiųjų švietimo tobulėjimą, tarptautiškumą ir socialinę įtrauktį. Šis projektas padės kurti šiuolaikišką ir profesionalią mokymosi aplinką, skatinant žinių ir gerosios praktikos sklaidą ES šalių kontekste.

KA121-ADU Erasmus+ Accredited Projektas 2 2024-2025